Sølvgruvene

Middag i Kongenshall

Vi ønsker velkommen til Kongsberg og et «lite» stykke norsk industrihistorie. Vi snakker om Sølvgruvene på Kongsberg. Historien er kanskje ikke kjent for alle. Her er et utdrag fra museets egen fortelling:

Eventyret Kongsberg Sølvverk startet våren 1623 da gjeterbarna Helga Verp og Jakob Grosvold var ute med dyrene i åsene vest for det som er Kongsberg i dag. De hadde etter sagnet med seg en okse som stanget hornene i fjellet slik at det kom til syne noe som skinte. Dette tok barna med seg hjem til fedrene til Helga og Jakob, Arne Verp og Kristoffer Grosvold. De kunne med glede fortelle at de hadde funnet sølv!

Villmarksopplevelser tar dere med 2 km inn i fjellet i Kongens gruve. En omvisning venter dere vel inne i gruvene. Turen går via dype sjakter, gjennom store strosse og fyrsatte gruveganger med engasjerte og kunnskapsrike omvisere. Etter omvisning entrer vi selveste festsalen. Her er det plass til 200 personer med langbord og hvite duker. Maken til spesiell stemning skal man lete lenge etter. Moderne toalettfasiliteter, internett via trådløst nettverk (!), lerret og prosjektor gjør salen mulig å bruke til såvel faglig som sosial setting.

Ta kontakt og finn ut hvilke muligheter vi har til å lage et helt spesielt arrangement basert på historiske omgivelser og tett samarbeide med den dyktige staben på museet.

 

hjem